Ga naar de inhoud

Theekaart Theefeestje & Co

Theekaart Theefeestje & Co

Bij de High Tea van Theefeestje & Co kun je verschillende soorten losse thee kiezen van de Theekaart. Onderstaand zie je per soort thee welke smaken wij in huis hebben. Je krijgt de thee in kleine potjes op tafel met de theefilters. Wij zorgen voor het gekookte water en zelf kies je steeds je eigen theesmaak. De losse thee is ook te kiezen als je een Theetje en een Taartje neemt en voor take away.

Groene Thee

Groene thee, komt origineel uit China en is gemaakt van de bladeren van de theeplant. De thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant na de oogst te behandelen met stoom.

Citroen Groen
Mango Groen
Jasmine

Witte Thee

Witte thee is gemaakt van theeblaadjes die een heel vroeg stadium worden geplukt van de theeplant. Dat is slechts enkele dagen per jaar. Hierdoor is het een speciale, maar ook gezonde theesoort.

Peachy White
White Blueberry

Zwarte Thee

Zwarte thee is gemaakt van de theeblaadjes, die na het plukken worden geoxideerd. Er wordt dan extra zuurstof wordt toegevoegd. De theeblaadjes krijgen hierdoor een donkere kleur. De smaak van deze theesoort is sterker dan de andere theesoorten.

English Breakfast
Coconut
Vanille
Earl Grey Lavendel

Kruiden Thee

Kruidenthee wordt niet gemaakt van bladeren van de theestruik, maar van planten die andere – gezonde – eigenschappen hebben.

Lemon Grass en Ginger (cafeïnevrij)
Chai kruidenmengsel (cafeïnevrij)

RooibosThee

Rooibos is eigenlijk geen thee. Het wordt gemaakt van een andere plant dan de theeplant en wordt voornamelijk in Zuid-Afrika verbouwd. De kleur heeft de thee te danken aan de kleur van het plantje na het drogen: ‘rood bos’. Rooibos heeft veel gezondheidsvoordelen.

Vanille Rooibos (cafeïnevrij)